Erik Gigengack

Erik Gigengack is grafisch vormgever en is sinds 15 jaar actief als artistiek fotograaf. In zijn fotografische beelden werkt hij met thema’s als zelfreflectie, en emoties als heimwee en verlangen.

In zijn eerste expositie ’Retrograde’ (Hengelo, voorjaar 2016) reageerde Gigengack met z’n fotografie op zijn eigen ervaring om ontslagen te worden. Hoe sluit je een lange arbeidsrelatie met een bedrijf voor jezelf goed af en hoe bezin je je op de toekomst. ”Mensen lijken weleens stil te staan of achteruit te gaan in hun ontwikkeling, maar zo’n fase kan belangrijk zijn om inspiratie op te doen voor een volgende actieve periode” , aldus Gigengack.

Over Retrograde: “Een serie van dromerige zwart-wit beelden die een gevoel van mijmering en bezinning oproepen” (Naomi Heidinga, Professionele Fotografie, 31 mei 2016).

Een half jaar later volgde een tweede expositie ’Nostalgia’, ook in Hengelo (najaar 2016). Deze ging over fijne of bijzondere belevenissen, terugverlangen naar speciale momenten.

Sindsdien is Erik Gigengack op verschillende vlakken bezig geweest. Zo schreef hij dit jaar een boek over leven en werk van beeldend kunstenaar Wim van Oostrom, getiteld ’Niet omkijken’.

Volg Erik Gigengack op social media: instagram.com/erikgigengack | www.gire.nl

EXPOSITIES IN DE POOK

14 januari 2018 t/m 25 februari 2018