De Galerie, al 57 jaar een begrip in Overijssel!

Galerie & Kunstuitleen de Pook is al 57 jaar een begrip in Overijssel en omstreken, door de jaren heen zijn ruim 1500 werken aangekocht van professionele binnen- en buitenlandse kunstenaars, via de kunstuitleen stellen we deze omvangrijke kunstcollectie aan particulieren en bedrijven beschikbaar.

Behalve voor het huren van kunst bent u bij ons ook aan het juiste adres voor bronzen, raku keramiek, glaskunst en sieraden.

U bent van harte welkom op onze vestiging aan de Deldenerstraat 77 in Hengelo.

Kies kleur, kies voor kunst!6

Passioneel en professioneel

Wies Hendriks
Wies Hendriks zet zich nog even enthousiast in voor de Pook als bij de oprichting in 1965. Galerie de Pook is haar wensdroom, ontstaan om het kunstleven in Hengelo wat ‘op te poken’. Door de jaren heen heeft Wies ruim 1500 kunstwerken aangekocht van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Via de kunstuitleen stelt zij haar complete particuliere aan iedereen beschikbaar.
Godfried van Oostrom
Als zoon van Wies Hendriks en beeldend kunstenaar Wim van Oostrom, kreeg Godfried van Oostrom kunst met de paplepel ingegoten. Zijn verlangen om als zelfstandig ondernemer iets met kunst te gaan doen, kreeg langzaamaan vorm. Van 2006 tot 2016 runde Godfried een galerie in het hartje van Delden, organiseerde regelmatig exposities en leidde de galerie en kunstuitleen in de voormalige graanmalerij.

Wies en Godfried delen hun enthousiasme en passie voor kunst graag met u. Zij geven professioneel advies over kunst in uw bedrijf of bij u thuis.