expo-herman-brood-HB03

1 december 2013 t/m 26 januari 2014

Unieke tentoonstelling met nog niet eerder getoond werk.

 Herman Brood was een artiest met een uitgesproken persoonlijkheid en vele talenten waaronder muzikant, acteur en kunstschilder.

Zijn schilderscarrière begon hij in 1964 op de Kunstacademie in Arnhem. De Cobra, en met name de stijl van Lucebert, oefende een grote aantrekkingskracht op hem uit. Deze invloeden zijn bepalend geweest bij de totstandkoming van zijn werk.

Op zijn atelier in Amsterdam werkte Brood op groot formaat en met felle kleuren die vaak vergezeld waren van  zwarte letters met behulp van verf, spuitbus, stift en mallen. Zijn herkenbare en duidelijk aanwezige signatuur completeerde het werk. Zijn keuze voor primaire kleuren kwam trouwens grotendeels voort uit noodzaak aangezien hij kleurenblind was.

Na zijn overlijden werd er in 2002 een overzichtstentoonstelling gehouden van zijn werk in het Cobra Museum in Amstelveen, er waren ook foto’s te zien gemaakt door fotograaf Anton Corbijn, een goede vriend van Herman.

In nov. 2006 t/m jan. 2007 was er in het Groninger Museum een expositie te zien waarin zijn atelier, de plek waar Brood veel van zijn werk had gemaakt, centraal stond.

Het werk van Herman Brood bevindt zich in vele bedrijfs- en particuliere collecties evenals diverse musea.

Een gedeelte van de Brood collectie zal tevens tentoongesteld worden in onze vestiging aan de Deldenerstraat in Hengelo.