Ella Joosten - Why Not - 110x96cm

2 november 2008 t/m 28 december 2008

Beeldend kunstenaar Ella Joosten (1954) woont en werkt in Eindhoven. Haar schilderijen hebben een krachtige uitstraling. Haar werk is fris en er gaat een zekere magie van uit.

Ella Joosten heeft heel wat verschillende periodes doorleeft: informeel, figuratief, abstract en industriele kunst. Binnen elk van deze genres heeft ze haar werk een heel persoonlijk stempel meegegeven. Hoewel ze van verschillende stijlen houdt, is zowel haar vroegere abstracte werk als haar tegenwoordige figuratieve kunst nog het best te kenschetsen als expressionistisch.

Reizen en contacten met andere culturen werken bij haar als creatieve vitamines. Haar werk komt voort uit een drang om de essentie van iets weer te geven. Voor alles wil ze emoties vastleggen en communiceren. Haar kleurenpalet is zowel rijk als vrolijk, met veel heldere kleuren. Mensen beweren dat ze er blij van worden.

Schilderen is voor Ella Joosten de ultieme combinatie van gevoel en verstand: “Mijn werk zou niet kunnen ontstaan zonder die constante overdaad aan gegevens die zo kenmerkend is voor onze huidige, snel veranderende maatschappij. Toch ben ik persoonlijk temidden van die ‘informatie-jungle’ heel selectief en solistisch bezig. Mijn werk vormt in essentie een seriematige ontleding van de paar dingen die me opvallen. Mijn werk is daarbij tegelijk emotioneel en conceptueel. Mijn werk is voor mij een heel directe manier van ordenen en beleven, om met anderen te kunnen communiceren.”