Diana Diemel-Eucalyptusboom Marokko

1 juli 2007 t/m 26 augustus 2007

Diana Diemel (Hengelo 1962) is opgegroeid in Twente en gevormd door het vrije culturele klimaat van de AKI kunstacademie in Enschede en de periode erna, toen zij woonde in Noordzeebad Callantsoog en werkte in hoofdstad Amsterdam.

Als sociaal/documentair fotograaf, maakte zij reportages van onder meer demente bejaarden en van de zandsuppletie en gaswinning uit de Noordzee. Nu staat zij o.a. bekend als opmerkelijk fotograaf voor TV Enschede, waar zij op kritische wijze het grootstedelijk bouwbeleid vastlegt.

In wisselende periodes werkt Diana aan reportages dan wel aan kunstfoto‘s voor exposities.
De nieuwe fotoserie met als titel ‘Verzilverde Landschappen’ is dit jaar tot stand gekomen en Diana gaat daarmee terug naar de basis van de fotografie: pure zwart/wit beelden, overigens wel verwerkt met de modernste middelen en materialen.
Metallic foto’s in krakende antieke lijsten; oud en nieuw, de tegenstelling kan bijna niet groter maar gaat wonderwel goed samen.
De lijsten zijn door de fotograaf zelf verzameld, gerestaureerd en gespoten.
Alle foto’s van deze mondiale fotoserie zijn digitaal en op maat en vorm gekozen speciaal voor in de oude lijsten. De expositie is vanaf 1 juli t/m 26 augustus 2007 te bezichtigen in Galerie De Pook te Delden.