Over Ons

Open as PDF Send to a friend Print Version
donderdag, 06 augustus 2009

In 1965 zijn we gestart met Galerie de Pook, een tentoonstellingsruimte waar jonge kunstenaars hun moderne werk konden tonen.

De naam "de Pook" is ontleend aan een kachelpook, om het culturele klimaat in de jaren '60 wat op te porren. In de afgelopen 41 jaar zijn er vele exposities geweest van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Van een groot aantal kunstenaars is werk aangekocht om een collectie op te bouwen. 5 jaar na het starten van de Pook is eigenaresse Wies Hendriks begonnen met een kunstuitleen. Uit deze eigen collectie kunnen werken gehuurd en gekocht worden. Wies Hendriks geeft inrichtingsadviezen aan bedrijven en partikulieren. Ook heeft de kunstuitleen kadobonnen, waarmee u iemand kunt verrassen.

Op 6 april 2006 is in Delden  een dependance opgestart in de van oorsprong oude graanmalerij aan de Noorderhagen. Het pand leent zich uitstekend voor de combinatie kunstuitleen/galerie. De dependance wordt geleid door zoon Godfried.

Na 10 jaar de dependance in Delden te hebben gerund heb ik besloten om de galerie & kunstuitleen voor te zetten in de bestaande galerie aan de Deldenerstraat 77 in Hengelo.

Ik hoop u als trouwe klant en bezoeker graag weer te ontmoeten in de Pook.

 

  
Galerie1.jpg